Металочерепиця

Розглядаючи різні варіанти матеріалу для покриття даху, більшість з нас рано чи пізно зупиняє свій вибір на металочерепиці. В цьому немає нічого дивного – металочерепиця вже багато років зарекомендувала себе с найкращого боку з точки зору співвідношення ціни, естетичної складової та довговічності. Сучасні виробники цього матеріалу навчились стилізувати його під різні стилі оформлення будинку, а в плані практичності з ним не посперечається жодний альтернативний варіант.

Між тим, купуючи металочерепицю, варто звертати увагу на ряд характеристик та деталей. В даній статі ми дамо декілька ключових порад, як правильно обрати металочерепицю, щоб вона служила справжньою прикрасою вашого будинку, а не була причиною постійних проблем.

Постачальник

Здавалося б, найбільш очевидна порада, але багато хто, в погоні за низькою ціною, робить одну й ту саму помилку. Слід завжди мати на увазі, що вибір будівельних матеріалів – це довгострокова інвестиція в майбутній стан вашого будинку, тому довіряти варто надійним постачальникам, а не намагатись зекономити, щоб потім витратити більше на ремонт чи повну заміну матеріалу даху.

Надійні постачальники металочерепиці завжди на слуху. Про них можна почитати багато позитивних відгуків на будівельних порталах, почути їх від знайомих і т.д. Наприклад, якщо ви плануєте купити металочерепицю Рівне, або в Луцьку, в цих регіонах давно себе зарекомендував постачальник «ДахСтрой». Подібні перевірені інтерне-магазини є в кожному регіону України, в яких існує високий сервіс та гарантії на продукцію.

Технічні характеристики матеріалу

Зрозуміло, що для проведення досконалого аналізу продукту не завжди є час, але на певні базові характеристики слід все ж звернути увагу. По-перше, це товщина сталі металочерепиці. Прийнятною вважається товщина від 0,45 до 0,5 мм. По-друге, це якість полімерного прошарку. Від цих двох параметрів напряму залежить стійкість крівлі до корозії.

Крім того, особливу увагу варто звернути на вміст цинку. Чим він нижчий – тим екологічно безпечніше буде металочерепиця. З цією інформацією можна ознайомитись, запросивши у продавця сертифікат відповідності на продукцію. За законом про захист прав споживачів, вам не мають права відмовити та зобов’язані продемонструвати даний документ.

Країна походження виробника

І хоча більшість з нас упевнені, що сьогодні практично вся продукція виробляється виключно у Китаї, на ринок будівельних матеріалів, зокрема, металочерепиці, це правило не розповсюджується. Звичайно, ви можете придбати китайську продукцію і її вартість буде навіть нижчою за вітчизняну – від 95 грн. за квадратний метр, тоді як найдешевша продукція українського виробника коштуватиме щонайменше 97 грн. Це при тому, що на вироблена в Україні металочерепиця не залежить від курсу гривні, адже усі матеріали також не є імпортними.

Що стосується інших варіантів, то найкращим чином, традиційно, зарекомендували себе виробники з Німеччини. Але й вартість метру металочерепиці німецького виробництва коштуватиме щонайменше 150 грн. Практично за аналогічну ціну можна купити металочерепиці з Великобританії (148 грн.). У якості альтернативи в середньому ціновому сегменті можна розглянути Словаччину (108 грн.) та Південну Корею (107 грн.). Проте, з урахуванням ціни імпорту, якість такої продукції не сильно відрізнятиметься від української, яка є досить прийнятним варіантом.

Олег Красноперов
Добавить комментарий